Fruitautomaten is een virtueel casino waar mensen echt geld kunnen winnen en met virtueel geld kunnen spelen, terwijl ze volledig hands-off zijn. Gebruikers moeten het programma eenvoudig downloaden en installeren en vervolgens hun persoonlijke gegevens invoeren. Dit biedt gamers de mogelijkheid om een ​​spelletje Roulette, Schoppen of Harten te selecteren en te spelen en de instructies en regels te volgen om een ​​bepaald bedrag te winnen. Mensen die iets nieuws willen proberen en iets spannends willen proberen, kunnen gratis leren spelen op fruitautomaten.

De eerste stap om een ​​spelletje roulette, schoppen of harten te spelen, is door op de knop “Welkom” in het midden van het scherm te klikken. Wanneer gebruikers dit doen, worden ze naar een welkomstscherm gebracht waarin ze kennis maken met het programma. Hier wordt gebruikers gevraagd hun persoonlijke gegevens in te voeren, hun e-mailadres in te voeren en zich aan te melden om af en toe e-mails van de site te ontvangen en hun naam, geslacht en e-mailadres in te voeren. Gebruikers kunnen er ook voor kiezen om te selecteren welke games ze willen spelen. Op dit moment krijgen gebruikers een websitelink waarop ze kunnen klikken om te zien of ze lid kunnen worden van de site.

Volgende gebruikers worden gevraagd hun persoonlijke gegevens in te voeren. Ze worden gevraagd om hun naam, geslacht en leeftijd te bevestigen. Gebruikers krijgen vervolgens een reeks foto’s te zien, gebaseerd op hoe ze op het scherm willen worden weergegeven. Gebruikers krijgen de keuze om hun echte foto te gebruiken, die op de website zal worden gebruikt om de site te promoten, of ze kunnen de digitale route volgen. Gebruikers kunnen kiezen uit afbeeldingen zoals:

Ze krijgen ook de optie om ervoor te zorgen dat hun foto in een fotolijst op de website wordt toegepast of zelfs wordt geüpload naar hun Facebook-pagina of andere sociale netwerkwebsites. Nadat de persoonlijke informatie is ingevoerd, wordt gebruikers gevraagd hun wachtwoord in te voeren.

Gebruikers worden vervolgens naar het welkomstscherm gebracht. Hier krijgen ze een aantal opties om uit te kiezen als het gaat om het spelen van games. Gebruikers krijgen vervolgens de mogelijkheid om hun favoriete spel en het nummer 1 spel met de meeste voorkeur in te voeren als het gaat om weddenschappen.

Gebruikers worden dan naar de startpagina gebracht waar ze meer opties vinden om uit te kiezen als het gaat om gokken op Roulette. Gebruikers zullen alle opties vinden die ze verwachten als het gaat om de soorten weddenschappen waarvoor ze zullen betalen. Roulette met munten en blackjack zijn de meest populaire spellen en bieden een breed scala aan opties, waaronder; limietweddenschappen, halve of volledige huisweddenschappen en hoogste limiet weddenschappen. Gebruikers kunnen ook het type optie selecteren dat ze willen spelen, met opties zoals: roulette met munten, roulette met blackjack, roulette met schoppen en in andere spellen.

Gebruikers krijgen dan een selectie van spellen te zien die geschikt zijn om te gokken op Roulette en worden aan hen gepresenteerd voor hun selectie. Gebruikers worden vervolgens gevraagd hun persoonlijke nummer één en nummer twee keuzes in te voeren. Gebruikers kunnen ook eenvoudig een keuze maken uit deze twee nummers als hun favorieten en de andere nummers invoeren die ze moeten selecteren om te selecteren.