Boggle is een heel oud spel, van oorsprong uit Duitsland. Het concept van het spel is in wezen hetzelfde. Beide spelers winnen wanneer ze een bepaalde woordpuzzel niet kunnen oplossen en niet willen verliezen. In de Verenigde Staten wordt het spel Bingo / Bingo (of simpelweg Boggle) genoemd, wat van de Franse term hetzelfde betekent.

Bingo / Bingo wordt ook Boggle, Boggle / Bingo of alleen Boggle genoemd (met een hoofdletter “B” in plaats van een kleine “b”). Boggle (ook gespeld Boggle, Boggle) wordt gespeeld met bingokaarten, of niet. Spelers houden hetzelfde aantal kaarten aan elke kant van de bingotafel en roteren ze na elk spel.

In de eerste bingo wint de speler die als eerste de puzzel oplost. Als er na drie rondes geen spelers meer over zijn, wint de persoon wiens nummer het dichtst bij het aantal resterende kaarten ligt. Bij sommige bingohallen is er een Boggle-equivalent genaamd Boing. Dit is niet opgenomen in dit artikel.

Hoewel de naam van het spel niets over het spel zegt, heette Bingo ooit Boggle (nu officieel Boggle genoemd). Met de terugkeer van bingo naar Duitsland veranderde de naam. Hoewel Duitsland en de wereld een beetje in de war zijn over de naam, is het een van de bekendste namen voor bingo in Duitsland. Er zijn ongeveer vijfendertig bingohallen in Duitsland en de meeste verwijzen naar het spel als Boggle.

Nog meer interessante feiten over het spel Boggle: het woord Boggle betekent “doodbloeden”. Omdat er niet genoeg spelers over zijn om het spel te beĆ«indigen, betekent dit dat de speler wiens aantal het dichtst bij het aantal resterende kaarten ligt, wint. Dus je kunt een bingoa “uitbloeden” noemen als je wilt.

De Gezelschap is het spel van Boggle, dat voor tijd wordt gespeeld. Net als elk ander bingospel houdt de speler zijn tijd bij, niet zijn geld. Het spel wordt gewonnen als een speler wint en verliest als een andere verliest. De winnaar van het spel krijgt bonuspunten en een prijs afhankelijk van de spelregels en de hoeveelheid gespeelde tijd.

Gezelschap is een ietwat complex spel. Het kan gespeeld worden door kinderen zo jong als zes jaar oud.